Projekt Smaragd 2022

  

Viimased 2 aastat seoses Covidiga ei ole grupid meie parki külastanud. Park on vajanud pidevat hooldamist ja arendamist. Tegime palju reklaami, aeda külastas aastas tasuta ligi 2000 inimest.  Seoses suure külastajate arvuga muutusid kasutuskõlbmatus tiikide sillad. Mille tulemusel ei olnud suvel võimalik  pargis külastajaid vastu võtta.

Pargis on 3 tiiki, mis on omavahel ühendatud sildadega, mis avavad tee tagaaeda. Tiikide tagune ala moodustab kolmandiku hooldatud ja kujundatud alast, kus kasvavad erilised puud ja põõsad.

Koos sildadega soovime ehitada kõrgendikele kaks paviljoni, mis annavad turistidele võimaluse nautida mõnusas keskkonnas aiavaateid või tellida privaatseid üritusi.

Pargi pindala on u 2 ha. Momendil niidan raideriga ja umbes kolmandiku aiast käsiniidukiga. Käsiniidukiga niidetava aiaosa jaoks soovime soetada robotniiduki, mis hoiab kokku aega ja on keskkonna sõbralik.

Uued sillad koos paviljonidega loovad turvalise ja romatilise alatooni juba eakasse parki. Paviljonid aitavad pikendada sügishooaega ning alati niidetud muru avab uued võimalused aeda külastavatele turistidele.

Eesti maaelu arengukava 2014-2020 ühise põllumajanduspoliitikaga kaasneva maaelu arengu toetuse meetme 19.2 taotlus rahuldati.

Kogu projekti teostame kevadeks 2023